Arrangerad verklighet

I veckan som gick hade GP en annonsbilaga från ”Fotografiska” (Stockholm).

Där såg jag två bilder som ingår i en fotoutställning med JULIA FULLERTON-BATTEN. Utställningen heter ”Staged Reality”. (Arrangerad verklighet?).

© Julia Fullerton-Batten

Julia-Fullerton-Batten-2

© Julia Fullerton-Batten

Julia-Fullerton-Batten-3

Recensenten skriver: ”Battens bilder och de känslor de framkallar är väldigt varierande. Men om det finns gemensamma teman i hennes konstnärskap, så är det ett sorts allvar.”

Mina ögon drogs till de detaljrika modellerna (båtarna, kranarna bilarna). Motorvägen påminner om den motorväg jag själv byggde som barn i trädgården. Detta var samtidigt som den stora motorvägen i betong byggdes i Partille. Jag ”lånade” cement av pappa för att bygga vägbanan. Det som skrämmer här, är att vägen går in i en tunnel, som inte ser ut att ha någon öppning i andra ändan. Julia Fullerton-Batten har lagt ner mycket fantasifullt arbete på att skapa ramen för det hon vill visa.

En besläktad teknik använder DAVID LUCIANO, NY. Om Julia Fullerton-Batten arrangerar sina bilder med ”ett sorts allvar”, så använder Luciano, i mitt tycke, en stor portion komik/humor.  Se bara på dessa bilder: (David  Luciano reserverar sig alla rättigheter till bilderna.)

Potthål1

Eller denna:

Potthål3

Se fler bilder på hans hemsida.

Både JULIA FULLERTON-BATTEN och DAVID LUCIANO har ju flödande fantasi och är skickliga fotografer och arrangörer. Båda sätter betraktarnas fantasi i rullning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s