Erik Malm

Alla kan vi ju ta suddiga foton. På Natursidan finns i dag en intervju med Erik Malm, som gjort en konst av att ta oskarpa bilder, i gränslandet mellan fotografi och måleri.

.

Erik Malm20110807_8717

.

Erik Malm har fotograferat sedan tonåren, han har arbetat i sex år som professionell klarinettist, men försörjer sig på arbeta deltid med ergonomiska kontorsmöbler. Trots att han kan debitera sexsiffrigt för sina verk.

Citat:

”Jag påstås ha skapat mig en nisch och perfektion där jag nästan är helt ensam mitt emellan den traditionella fotografin och måleriet. Att nå ett liknande måleriskt resultat med en pensel är också det extremt svårt, vilket den kände fågelmålaren Lars Jonsson också nämnde vid ett tillfälle när han fick se mina bilder stort utprintade…

…Lägg en miljon bilder från låt säga de tusen mest namnkunniga naturfotograferna i världen på ett stort bord. Vi har aldrig sett bilderna innan och vi vet alltså inte vem som tagit vilken bild. Hur många av dessa bilder kan vi direkt på unik stil knyta till någon speciell fotograf på samma vis som vi lätt särskiljer Picasso från Monet, Mozart från Beethoven, Michael Jackson fån Beatles etc. En? Två? Tre? Någon alls?”

Läs intervjun: ”Erik Malm – naturfotograf med egen stil och dyra verk” på Natursidan, eller titta på fler exempel på Erik Malm Photography

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s