Vägarbetare

I veckan  såg jag ett inslag på TV om att gatuprostitutionen i Malmö har ökat dramatiskt. Den har nu till och med blivit ett trafikproblem! Och då är det ju Trafikverket, som är ansvariga för verksamheten.

På 80-talet kom vi med pojkarna till Barcelona för segeltävlingar. Vid vägkanten, långt från stranden, stod det gott om lättklädda flickor. Hur skulle vi förklara denna syn? Detta har nu blivit enklare, de är vägarbetare!

ReflexvästRSRW107MXXL_OrangeGulwebb

I Italien införs nu att alla som arbetar utefter vägen skall vara klädda som vägarbetare, d.v.s. bära reflexväst. I Spanien är detta redan infört. 500 Euro är böterna för lagtrots. Om det är för att man är rädd om vägarbetarnas liv, eller om det är trafikanterna man värnar om framgår inte.

.

Vägarbetare2B7C800E00000578-3203182-image-a-5_1439975612705

MailOnlineAttire: Prostitutes are being forced to wear high visibility jackets in an area of Italy, similar to these sex workers pictured in Spain .

Det är väl märkligt att vi i Sverige med vårt höga säkerhetstänk, inte har krav på skyddoverall, reflexväst och hjälm för de som arbetar utefter vägarna? Jag sätter min lit till att Trafikverket ordnar upp denna verksamhet. Med en webcam i hjälmen skulle man kanske kunna få torskarna på andra tankar och så småningom bli kvitt problemet.

Varför kom jag att tänka på Laila W?

Den var i alla fall rolig 1981.

Men det kan väl inte vara aktuellt nu?

PS 2015-08-31

Så också i Göteborg. Helt klart att polisen och socialen inte kan hantera detta. Sätt in Vägverket.

DS

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s