De ser oss

I förra veckan var vi på Onsala Rymdobservatorium. Vi fick guidning av en kille som forskade på supernovor i andra galaxer.

Själv har jag svårt att förstå vilken galax jag befinner mig i. Tack och lov förklarade han att det finns ett allmängiltigt koordinatsystem som gör att det går att bestämma exakt var jag är, oavsett landhöjningar, erosion, förskjutning av kontinentalsocklar, månens, jordens, eller solens rotation.

Han sa vidare att det inte är svårt att ta fina bilder av universum. Det svåra är att bevisa att det inte är något fel på bilden, som till exempel att en fiskmås flugit framför teleskopet och skapat ett brus, som kan uppfattas som om det kom från en annan galax. Det är väl vad man kallar fotobombning.

En fotobombning var det definitivt när David Black fotade the Red Arrows vid en flyguppvisning över Clacton Pier, Essex.

Det förefaller som om måsen ville ta kommandot över uppvisningen. David Black intygar att det inte är ett Photoshopjobb.

Mås 2C60223600000578-3236604-image-a-11_1442397163686

MailOnline: The real deal: Mr Black, who was at the air show with his family, insists he has not edited the photographs

.

Men också Edward Snowden har gett sig in i diskussionen om rymden och om det finns något liv där.

Han och några andra forskare tror att vi är för dumma för att förstå de signaler de sänder oss. Nu tar inte jag illa upp, jag är för dum för att förstå det. Men att påstå att även våra mest intelligenta forskare är för dumma är väl att ta i.

Rymden2C9775AD00000578-0-image-a-37_1442829746098

MailOnline: Snowden explained that if aliens exist and they are intelligent, they will already be encrypting their communications, meaning humans may miss out on detecting them, let alone decoding their content

.

Ove Sjöstrand har i alla fall förstått.

Stjärnorna 720

.

Se upp, skall vi i alla fall göra den 27-28 september. Då kommer den fjärde månförmörkelsen inom sex månader. Med en blodröd måne förebådas jordens undergång, enligt vissa bedömare.

.

.

PS 2015-09-24

GP: Bästa månförmörkelsen på år och dag.

DS

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s