Kollaps?

Sverige står inför en kollaps om det stora inflödet av invandrare fortsätter, säger Jimmy Åkesson.

Va, var det inte Jimmy Åkesson, var det Margot Wallström som sa det?

Åtminstone ser det så ut i MailOnline.

Margot2DF40A6500000578-3297317-image-m-5_1446233132528

MailOnline: Margot Wallstrom, pictured, has said that Sweden cannot cope with taking in refugees at its current level, without it affecting services
.

I en intervju säger hon att vi inte kan ta emot fler flyktingar med nuvarande flöde utan att det påverkar samhällets service.

Vidare säger hon att de flesta svenskar känner att vi inte kan bibehålla detta inflöde, i längden leder det till att vårt system kommer att kollapsa.

Detta är säkert kloka ord, som Billström funderar på varför han inte fick säga, i syfte att förbereda oss. För förberedda är vi ju inte.

Artikeln visar en video med titeln:

Hundratals flyktingar möts av volontärer när de anländer till Sverige..

Så vitt jag kan förstå är det inte den svenska kusten det gäller. Inte heller är bilderna från Sverige. Så materialet är väldigt tunt på eländet i Sverige.

Intressant också att se kommentarerna på artikeln:

  • Ser du nu Dave? Folket i England vill inte att detta elände upprepas här, så se nu till att våra gränser blir vattentäta. Folket har talat och du är vår tjänare, eller hur?
  • Ser ut som om Sverige blir den första brickan att falla.
  • Englands befolkning väntas bli störst i Europa om 25 år, tack vare migration. Så jag tycker att vi har tagit mer än vår rättvisa del.
  • Du skördar vad du sår Sverige.

Det är tydligen inte möjligt att diskutera detta utan att ta till storsläggan, att extrapolera, att vantolka och misskreditera budbäraren.

Nej nu är det dags för politikerna att lägga allt käbbel åt sidan:

SvD Lördag 31 okt:

(En tanke som jag läst någon annanstans också den senaste tiden)

Tillsätt en krisgrupp om invandrings- och invandrarpolitiken vilken består av ett antal fristående experter. Ge dem instruktionen att se över hela processen från immigration till ett inlemmande i det svenska samhället. Ge dem friheten att vända på varenda sten och låt dem inte vara fångna i termer som det har gått troll i som ”integration”, ”diskriminering”, ”rasifiering” eller ”vithetsnormen”. Notera att jag därför använder det gamla begreppet invandrarpolitik....Läs mer

.

Assar Lindbecks tankar framgår av detta två år gamla blogginlägg.

PS 2016-04-08

Kravet återkommer i DI

Kombinerat med Skolverkets rapport om hur skolan misslyckas med att utbilda nyanlända barn tecknas bilden av ett långt mer akut läge. Sverige behöver nu en kriskommission som likt 90-talskrisens Lindbeckkommission snabbt kan rekommendera åtgärder för arbetsmarknad och skola. Den bör tillsättas nu, ha förankring över blockgränsen och ge förslag före årets utgång.

DS

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s