En stubbe är en stubbe.

– Ser du några troll? frågade ledaren på vår stavgång runt Finnsjön i måndags, när jag riktade kameran mot skogen.


-Nej, men jag ser en ledsen hund, svarade jag.

oznor

”-Det är nog en björn”, sa någon. Och så fortsatte förslagen att hagla. Tills det kom en vaken kvinna: ”- Det är ju en stubbe”. (Ridå).

Tänk om det fanns fler sådana klarsynta människor. Människor som ser stubbarna och tar itu med dem! Luddigt?

En som inte ser stubben , utan skapar en egen bild är denne man:

Och att det numera är officiellt lagligt att bedra någon på 4999 kr. Fast i praktiken är gränsen högre. Frågan är väl snarast: När höjs gränsen till 9999 kr?

Eller denna. Håkan Boström, GP 2019 01 24: ”Samhället måste se attackerna för vad de är. Justitieminister Morgan Johansson (S) är bra på att låta som att han tar brottsligheten på allvar. Ändå eskalerar den. Ändå talar polisen om bristande resurser och otillräcklig lagstiftning. ­Böndernas ­berättelser i GP är ett ovanligt upprörande exempel på hur samhället inte klarar sin mest grundläggande uppgift. Att skydda sina medborgare”.

Eller dessa bilmålvakter. Oregistrerade och oskattade bilar är inblandade i trafikolyckor 15 gånger så ofta som en vanlig, lagenlig Svenssonbil. Och kostnaderna fördelas på oss som redan betalar. Förutom mänskligt lidande, så är de ju dessutom verktyg för kriminella. För att citera Linda Bengtzing – ”Hur svårt kan det va”, att åtgärda detta?

En annan som inte ser stubben är Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik, som anser att verket gör rätt i fallen med kompetensutvisningar.

Ja listan kan göras hur lång som helst. För att inte bli upprörd eller grinig kan man se det hela som humor. Men de som drabbas kan med all säkerhet inte se det roliga i situationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s